Categorie

Comunicat finalizare proiect - ”LUCRĂRI DE INTERVENȚIE CU CARACTER DE URGENȚĂ PENTRU ÎNDEPĂRTAREA UMIDITĂȚII LA IMOBILUL CASTEL MIHAIL STURDZA MICLĂUȘENI”

Publicat

MĂNĂSTIREA MICLĂUȘENI, cu sediul în Sat Miclăușeni, Comuna Butea, județul Iași, în calitate de Beneficiar, finalizează implementarea proiectului cu titlul ”LUCRĂRI DE INTERVENȚIE CU CARACTER DE URGENȚĂ PENTRU ÎNDEPĂRTAREA UMIDITĂȚII LA IMOBILUL CASTEL MIHAIL STURDZA MICLĂUȘENI”, monumentul istoric cod LMI IS-II-m-B-04199.02, în cadrul subprogramului „Intervenții de urgență (ante- și post-dezastru)”, sesiunea de finanțare INP – I/2021, pentru proiecte care au ca scop protejarea și promovarea monumentelor istorice.

Scopul proiectului este scoaterea din pericol a monumentului istoric clasa B - Castelul Sturza apartinand Manastirii Miclauseni prin realizarea de lucrări de intervenție cu caracter de urgență de către specialiști atestați de MLPAT şi MC, punerea în valoare a acestuia prin acțiuni de implicare a comunității locale.

Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Școala Gimnazială Butea, implicată în promovarea valorilor monumentului istoric, promovarea și mediatizarea proiectului.

Rezultatele proiectului de finanțare:

  • Obiectivul istoric de patrimoniu Castelul Mihail Sturdza de la Miclăușeni - monument istoric pus în siguranță prin lucrările de intervenție de urgență - un exemplu de bună practică pentru comunitatea patrimonială;
  • Activitatea de comunicare cu privire la conștientizarea valorii culturale, sociale și educaționale a obiectivului de patrimoniu Castelul Mihail Sturdza de la Miclăușeni;
  • Atelierul tematic/dezbaterea școlară ”Eu și Castelul Sturdza: Mândrie sau responsabilitate?”, în parteneriat cu Școala Gimnazială Butea, cu peste 20 de participanți;
  • Procesul verbal de recepție la finalizarea lucrărilor de intervenție de urgență pentru îndepărtarea umidității;
  • Activitatea de mediatizare și conștientizare a comunității locale asupra importanței păstrării și conservării obiectivelor de patrimoniu.

Valoarea totală a proiectului este de 229.498,61 lei din care valoarea finanțării acordate de Institutul Național al Patrimoniului este de 200.000 lei.

Persoană de contact: FLORENTINA CALMATUIANU, Manager de proiect, tel. 0740 590 132, email: parascheva.calmatuianu@miclauseni.ro , miclauseni.mmb.ro , www.miclauseni.ro  

Citește alte articole despre: